maanantai 21. tammikuuta 2013

Mikä ihmeen KOKUKE ?


Pohjolanrinteen koulussa Riihimäellä on meneillään hanke, johon osallistuu varsinkin kotitalous, kuvis ja kemia. Jos oikein yrittää nähdä hankkeen ytimen, on kyseessä opetusteknologiaa hyväksi käyttävä aineiden välinen yhteistyö. Hanke kestää lukuvuodet 2012-13 sekä 2013-14 ja  olemme saaneet käyttöön mm. muutamia tabletti-tietokoneita. 



Koulussa on yli 400 oppilasta 6.-9. luokilta. Koulu on hiljattain remontoitu ja opetusteknologian kannalta hyvin varustettu. Yläkoulussa on hankalaa tehdä yhteistyötä aineiden välillä, koska opetusryhmät ovat vaihtelevia ja aikataulutkin harvoin sopivat yhteen. Meidän tarkoituksenamme on etsiä sellaisia yhteistyön muotoja, joissa nuo hankaluudet voidaan ylittää.


Tossupäivä 2010 

Muistojen arkistosta on ihan pakko laittaa TOSSUPÄIVÄn kuvia tähän. Ihan vain muistutukseksi siitä, että ollaan sitä onnistuttu ennenkin. Meidän työtä pohjustaa hyvin myös se, että parina viime vuonna on koulussa panostettu älytaulujen ja muun opetusteknologian käyttöön ja se on tapahtunut nimenomaan lisäämällä aineidenvälistä yhteistyötä.



Yhtenä syksyn päivänä kaikki koulun noin 150 seiskaluokkalaista  valmisti itselleen tossut. Vanhat viltit ja kirpparilta kerätyt villapaidat oli valmiiksi huovutettu ja outlet-myymälän halvimmat ja  paksuimmat kankaat hankittu. Päivä alkoi kaavojen leikkaamisella ja luokissa osat ommeltiin yhteen pykäpistoin ja taisi siellä olla muutama etupistokin. Kaikki opettajat, joilla sattui olemaan seiskaluokan tunti, auttoivat parhaan taitonsa mukaan. Yhtenä ajatuksena oli markkinoida kenkien jättämistä luokan ulkopuolelle. Se ajatus kaatui pienen pienen enemmistön äänin, mutta tulipa hienoja tossuja! Ja mikä parasta, oli kivaa!








































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti